Ytterligare åtgärder för att minska smittspridningen; fotbollen berörs

Regeringen och Folkhälsomyndigheten höll i eftermiddags en pressträff där man meddelade att fler åtgärder för att minska smittspridningen i samhället har beslutats och förbereds.

För fotbollens del innebär de skärpningar av restriktionerna som hittills har beslutats att möjligheten för spelare födda 2005 och senare att spela enstaka matcher kommer att tas bort. Någon information om när förändringen kommer att träda i kraft har inte kommunicerats. Därutöver har Folkhälsomyndigheten aviserat att de arbetar med ytterligare skärpningar av restriktionerna för idrotten. Vad dessa skärpningar innebär har ännu inte presenterats.

SvFF har till följd av ovan haft ett möte under onsdagskvällen och kommer i morgon, torsdag förmiddag, ha ett möte tillsammans med Riksidrottsförbundet. Vi hoppas då få mer information om de nya restriktionerna och när de träder i kraft.

Vi kommer att uppdatera med SvFF:s Riktlinjer och råd så fort vi får tillgång till mer information men tänk på att träningar inte berörs i dagsläget.

Nya riktlinjer till fotbollen efter förtydligande

Att en rad kommunala verksamheter ska hållas stängda gällande Covid-19-lagen är ingen nyhet. Men för folkhälsans skull förtydligade regeringen och Folkhälsomyndigheten den 18 februari att kommunala och regionala idrottsanläggningar inte uppmanas att hållas stängda. Vilket öppnar upp för träningsverksamhet för de födda 2001 och tidigare. Därför har SvFF uppdaterat riktlinjerna till svensk fotboll.

Umeå FC spelar hemma borta!

Umeå FC:s andra cupmatch flyttas från Umeå till Stockholm på grund av vädret.
- I förra veckan pratade vi med Umeå som hellre ville att matchen genomförs på Tele2 Arena, säger DIF:s sportchef Bosse Andersson.

Läs mer på Fotbollskanalen

Planering för de lägre förbundsserierna 2021

Enligt de pandemi-restriktioner som nu råder är det inte tillåtet med matchspel i de förbundsserier som inte räknas som yrkesidrott. Vad kommer att hända med säsongen om restriktionerna kvarstår och matcherna inte kan komma igång som planerat i de lägre förbundsserierna?

SvFF:s tävlingsavdelning undersöker nu olika alternativ beroende på.....

Snart startar säsongen

DM är den första som av distriktets tävlingar som startar.
Klicka på rubriken för att se kommande matcher.

Digitala föreläsningar

I vår kommer vi tillsammans med Norrbottens FF och RF-SISU att arrangera många spännande föreläsningar.
Alla föreläsningar är kostnadsfria, vi börjar med att släppa föreläsningarna för ledare.
Vid intresse så anmäler ni er här

Se inbjudan här

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter