Bli domare

Västerbottens Fotbollförbund erbjuder varje år utbildningar för dig som vill börja döma fotboll. Du får en gedigen utbildning i ledarskap, regelfrågor, administration och allt annat du behöver veta.

För dig som vil börja döma finns det två utbildningar att välaj mellan: Barn- och Ungdomsdomare eller Steg 1.

Barn- och ungdomsdomarutbildningen kräver inga förkunskaper och har ingen åldersgräns. Vi brukar dock rekomendera att man är 2 år äldre än det lag man dömer. Denna utbildning administreras av Västerbottens Fotbollförbund men det är föreningarna själva som bokar utbildningarna och informerar sina medlemmar. Du som är intresserad av att döma kan kontakta din förening för mer info eller RF-SISU Västerbotten.

Steg 1 ger behörighet att döma högst Division 6 Herr och Division 3 Dam samt vara assisterande domare i högst Division 4 Herr och Division 2 Dam. Du måste vara 16 år för att gå utbildningen. I övrigt krävs inga förkunskaper. Det brukar hållas ca 3 utbildningar per år i länet. Kommande utbildningar hittar du här.

För föreningar som vill utbilda föreningsdomare: Den gamla utbildningen har bytts ut mot en utbildning som utgår från de nya spelformerna.Den nya utbildningen heter "Domarutbildning barn- och ungdomsfotboll". För Barn är det 3v3, 5v5 och 7v7. Ungdoms är 9v9 och 11v11. För mer info och anmälan klicka här.

I menyn till vänster (längst upp i mobilversionen) finns en flik som heter Utbildningen. Där hittar du mer information om alla domarutbildningarna.